فناوری 5G نسل ۵ اینترنت چیست؟ نسل پنجم فناوری سلولی است. برای افزایش سرعت، کاهش تأخیر و بهبود انعطاف پذیری خدمات بی سیم طراحی شده است.
فناوری 5G نسل ۵ اینترنت چیست؟
5G چیست؟ این فناوری دارای حداکثر سرعت تئوری 20 گیگابیت بر ثانیه است، در حالی که حداکثر سرعت 4G تنها 1 گیگابیت در ثانیه است. 5G همچنین وعده تأخیر کمتری را می دهد که می تواند عملکرد برنامه های تجاری و همچنین سایر تجربیات دیجیتال (مانند بازی آنلاین، کنفرانس ویدیویی و اتومبیل های خودران) را بهبود بخشد.
در حالی که نسلهای قبلی فناوری سلولی (مانند 4G LTE) بر تضمین اتصال تمرکز داشتند، 5G با ارائه تجربیات متصل از ابر به مشتریان، اتصال را به سطح بعدی ارتقا میدهد. شبکه های 5G مجازی و نرم افزار محور هستند و از فناوری های ابری بهره برداری می کنند.
شبکه 5G همچنین تحرک را با قابلیت رومینگ باز بدون درز بین دسترسی تلفن همراه و Wi-Fi ساده می کند. کاربران تلفن همراه میتوانند بدون دخالت کاربر یا نیاز به احراز هویت مجدد، هنگام حرکت بین اتصالات بیسیم بیرونی و شبکههای بیسیم در داخل ساختمانها متصل بمانند.
استاندارد جدید بیسیم Wi-Fi 6 (همچنین به عنوان 802.11ax شناخته میشود) ویژگیهای مشترکی با 5G دارد، از جمله عملکرد بهبود یافته. رادیوهای Wi-Fi 6 را می توان در جایی قرار داد که کاربران به آنها نیاز دارند تا پوشش جغرافیایی بهتر و هزینه کمتری ارائه دهند. زیربنای این رادیوهای Wi-Fi 6 یک شبکه مبتنی بر نرم افزار با اتوماسیون پیشرفته است.
فناوری 5G باید اتصال را در مناطق محروم روستایی و شهرهایی که تقاضا میتواند از ظرفیت امروزی با فناوری 4G پیشی بگیرد، بهبود بخشد. شبکههای 5G جدید همچنین دارای معماری متراکم و دسترسی توزیعشده خواهند بود و پردازش دادهها را به لبه نزدیکتر میکنند و کاربران را قادر میسازد پردازش سریعتر دادهها را انجام دهد.
فناوری 5G چگونه کار می کند؟
فناوری 5G پیشرفت هایی را در سراسر معماری شبکه ایجاد خواهد کرد. رادیو جدید 5G، استاندارد جهانی برای رابط هوای بی سیم 5G توانمندتر، طیف هایی را پوشش می دهد که در 4G استفاده نمی شوند. آنتنهای جدید از فناوری موسوم به MIMO عظیم (ورودی چندگانه، چند خروجی) استفاده میکنند که چندین فرستنده و گیرنده را قادر میسازد تا دادههای بیشتری را به طور همزمان منتقل کنند. اما فناوری 5G به طیف رادیویی جدید محدود نمی شود. این برای پشتیبانی از یک شبکه همگرا و ناهمگن طراحی شده است که فناوری های بی سیم دارای مجوز و بدون مجوز را ترکیب می کند. با این کار پهنای باند موجود برای کاربران اضافه می شود.
معماریهای 5G پلتفرمهای نرمافزاری خواهند بود که در آنها عملکرد شبکه از طریق نرمافزار مدیریت میشود تا سختافزار. پیشرفتها در مجازیسازی، فناوریهای مبتنی بر ابر، و اتوماسیون فرآیندهای فناوری اطلاعات و کسبوکار، معماری 5G را قادر میسازد تا چابک و انعطافپذیر باشد و در هر زمان و هر مکان دسترسی کاربر را فراهم کند. شبکههای 5G میتوانند ساختارهای زیرشبکهای تعریفشده توسط نرمافزار به نام برشهای شبکه ایجاد کنند. این برش ها مدیران شبکه را قادر می سازد تا عملکرد شبکه را بر اساس کاربران و دستگاه ها دیکته کنند.
5G همچنین تجربیات دیجیتال را از طریق اتوماسیون با قابلیت یادگیری ماشینی (ML) افزایش می دهد. تقاضا برای زمان پاسخگویی در کسری از ثانیه (مانند موارد مربوط به خودروهای خودران) نیازمند شبکههای 5G برای استفاده از اتوماسیون با ML و در نهایت یادگیری عمیق و هوش مصنوعی (AI) است. تهیه خودکار و مدیریت فعال ترافیک و خدمات هزینه زیرساخت را کاهش می دهد و تجربه متصل را افزایش می دهد.
چه زمانی 5G در دسترس خواهد بود و چگونه گسترش می یابد؟
سرویس 5G در حال حاضر در برخی مناطق در کشورهای مختلف در دسترس است. این خدمات نسل اولیه 5G، 5G غیر مستقل (5G NSA) نامیده می شوند. این فناوری یک رادیو 5G است که بر روی زیرساخت شبکه 4G LTE موجود ساخته شده است. 5G NSA سریعتر از 4G LTE خواهد بود. اما فناوری 5G با سرعت بالا و تأخیر کم که صنعت روی آن تمرکز کرده است، 5G مستقل (5G SA) است.
تأثیر فناوری 5G در دنیای واقعی چیست؟
فناوری 5G نه تنها آغازگر دوره جدیدی از بهبود عملکرد و سرعت شبکه است، بلکه تجربههای مرتبط جدیدی را برای کاربران به ارمغان میآورد.
در مراقبتهای بهداشتی، فناوری 5G و اتصال Wi-Fi 6 بیماران را قادر میسازد از طریق دستگاههای متصلی که دائماً دادههای مربوط به شاخصهای سلامت کلیدی مانند ضربان قلب و فشار خون را ارائه میدهند، نظارت شوند. در صنعت خودرو، 5G همراه با الگوریتمهای مبتنی بر ML اطلاعاتی در مورد ترافیک، تصادفات و موارد دیگر ارائه میکند. وسایل نقلیه می توانند اطلاعات را با وسایل نقلیه و نهادهای دیگر در جاده ها مانند چراغ های راهنمایی به اشتراک بگذارند. اینها تنها دو کاربرد صنعتی فناوری 5G هستند که می توانند تجربه های بهتر و ایمن تری را برای کاربران فراهم کنند.
13 دیدگاه برای “فناوری 5G نسل ۵ اینترنت چیست؟”
عالی